гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

​Български и израелски университети ще си партнират в рамките на Черноморската академия за сигурност

30/08/2019

По инициатива на Черноморската академия за сигурност, в София се проведе тристранна среща между представители на ръководствата на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, Военната академия „Г. С. Раковски“ и Университета „Ариел“ в Израел. На срещата присъстваха проф. д-р Петър Христов – ректор на ВСУ, генерал-майор д-р Груди Ангелов – началник на Военната академия, д-р Амит Двир – академичен ръководител на Центъра за кибертехнологии в Университета „Ариел“, експерти и преподаватели

Виж повече

Варненският свободен университет посрещна ръководството на Румелийския университет

28/08/2019

Академичното ръководство на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" посрещна председателя на борда на настоятелите на Румелийския университет в Истанбул - Хюсеин Балчи и ректора на университета - проф. д-р Хазъм Тамер Додурка. Доц. д-р Красимир Недялков - президент на ВСУ и ректорът - проф. д-р Петър Христов, обсъдиха с турските гости въпроси по линия на международното сътрудничество между двата университета, както и бъдещи съвместни партньорски проекти

Виж повече

Водещ специалист в американското автомобилостроене избра програмата "Киберсигурност" на ВСУ

27/08/2019

Албена Цонева е водещ специалист в американското автомобилостроене и студент на Варненски свободен университет в магистърската програма "КИБЕРСИГУРНОСТ"

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър и МУ-Варна организират изследователски курс за анализ на биомедицински изображения

27/08/2019

Варненският свободен университет „Черноризец Храбър" и Медицинския университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна, организират изследователски курс за анализ на биомедицински изображения "Biomedical Image Analysis Summer Course”. Той ще се проведе от 2 до 8 септември. Обучението е подходящо за преподаватели, студенти, докторанти и ученици с интерес към науката.

Виж повече

ВТОРА ГОДИНА ПРИЕМ В МАГИСТЪРСКА ПРОГРАМА „ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО“ ВЪВ ВАРНЕНСКИ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ

26/08/2019

Към предприемаческата среда в България през последната година се присъедини първият випуск студенти от магистърската програма по предприемачество във Варна (съвместен проект на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ и BEC (Български център по предприемачество). В нея се ползват учебни материали от курсове на обучение в Станфорд и MIT (Масачузетския технологичен институт).

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" посреща студенти и преподаватели от Грузия

25/08/2019

Във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" започва лятната школа „Туризмът - фактор за устойчиво обществено развитие". В продължение на седмица в нея ще участват студенти и преподаватели от Грузинския технически университет в Тбилиси. Школата ще бъде открита на 26 август 2019 г. с лекция на доц. д-р Елеонора Танкова - декан на факултет "Международна икономика и администрация", на тема 'Управление на промените".

Виж повече

Приключи 11-то издание на Международната квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен"

24/08/2019

Ректорът на Варненския свободен университет проф. д-р Петър Христов връчи сертификати на участниците и лекторите в XI Международна квалификационна школа "Съвременни педагогически технологии в обучението по руски език като чуждестранен". От негово име бяха изпратени и благодарствени писма към ректорите на 12-те европейски университета с отбори в Школата. 11-то издание на Руската школа приключи с думи на топлота и признателност към организаторите и домакините от Варненския свободен университет.

Виж повече

Варненският свободен университет обучава учители по „Компютърно моделиране“

23/08/2019

Обучение на учители по новия предмет „Компютърно моделиране“, заложен в учебния план на 3. и 4. клас, ще проведе Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ преди началото на новата учебна година. Курсът е за учителите по информатика и информационни технологии, в съответствие с НАРЕДБА № 15 от 22 юли 2019 г. за статута и професионалното развитие на учителите, директорите и другите педагогически специалисти на Министерството на образованието и науката.

Виж повече

Блестящ финал на проекта "Кибермагьосници"

23/08/2019

Финалното представяне на проектите на кибермаьосниците пред родители се проведе днес в Младежкия дом на Варна. Последните две групи варненски ученици представиха своите разработки по темата киберсигурност и безопасност в дигитална среда. В продължение на осем седмици 120 варненски ученици от 17 училища се обучаваха под ръководството на преподавателите и студентите от катедрата по информатика

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18