България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Община Варна отличи студенти на ВСУ "Черноризец Храбър"

23/04/2019

Община Варна отличи студенти от Варненски свободен университет за активното им участие в информационна кампания в пенсионерските клубове срещу телефонните измами. Зам.-кметът Тодор Иванов връчи грамоти на Михаела Милчева, Александра Василева, Едже Емилова, Доротея Николаева, Сали Любенов, Кирил Христосков и Александър Иванов, от специалностите "Защита на националната сигурност", "Психология" и "Архитектура".

Виж повече

ВСУ чете на пет езика на Световния ден на книгата

23/04/2019

Руският център, Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация и университетската библиотека на ВСУ "Чeрноризец Храбър" ще отбележат Световния ден на книгата и авторското право и 220 години от рождението на великия руски поет Алексъндър Сергеевич Пушкин. На 23 април, от 12,30 ч. в Руския център ще бъде представена книгата на възпитаника на университета Христо Русев - "Последният "вечен" мим".

Виж повече

Студент на ВСУ, със световни награди за фотожурналистика, представи първата си книга

23/04/2019

Студенти и преподаватели четоха на пет езика в чест на Световния ден на книгата и авторското право и 220 години от рождението на великия руски поет Алексъндър Сергеевич Пушкин. . Събитието бе организирано от Руският център, Департаментът за чуждоезиково обучение и следдипломна квалификация и университетската библиотека на ВСУ "Чeрноризец Храбър".

Виж повече

Студентите от специалност " Моден дизайн" от Варненския свободен университет подкрепят Карин дом

22/04/2019

Студентите от специалност "Моден дизайн" от Варненския свободен университет подкрепят Карин дом. Един от проектите на бъдещите дизайнери бе създаванене на модел на чанта за пазар, чрез процесите Upcycle и Recycle.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" показа науката като празник на Детското образователно изложение "Оранжено морето"

22/04/2019

Науката е празник! Това показа Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" на детското образователно изложение "Оранжево морето", което се проведе на Лазаров ден и Цветница на входа на Морската градина във Варна. На щанда на единственото българско висше училище, участващо в събитието, бяха демонстрирани програмиране за деца, задачи за креативност и наблюдателност. На практика бяха представени различни STE(A)M-упражнения, съчетаващи природните науки, технологиите, инженерството, изкуствата и математиката

Виж повече

143 години от Априлското въстание

22/04/2019

Президентът на Варненския свободен университет доц. д-р Красимир Недялков участва в общоградското поклонение по повод 143 години от Априлското въстание. Венец пред паметника на Георги Бенковски положиха членове на ръководството на Студентски съвет на Варненския свободен университет "Чернориризец Храбър".

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ представи първата в България магистърска програма „Кръгова икономика“ на семинар на БТПП

19/04/2019

Представители на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ участваха в семинар на тема „Бизнес модели на кръговата икономика и зелено предприемачество“, организиран от Бъгарската търговско-промишлена палата. Събитието е част от проект „MOVECO“, който цели да насърчи прехода от линейна към кръгова икономика сред малките и средни предприятия в страните от Дунавския регион. В рамките на форума бе проведена двустранна среща между Цветан Симеонов - председател на БТПП и представители на филиала на Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ в Смолян.

Виж повече

Приключва обучението по киберсигурност за възрастни хора, проведено от студентите на ВСУ

19/04/2019

В неделя - 21 април, приключва обучението по киберсигерност в пенсионерски клуб "Детелина" в кв. "Вл. Варненчик". То беше проведено от студентите от Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" Сергей Шатров и Кристина Шатрова, които учат в професионално направление „Информатика и компютърни науки“ на ВСУ „Черноризец Храбър“. Варненският свободен университет продължава обхвата на обучението по киберсигурност и разработва програми за обучение на деца и възрастни - "Кибермагьосници" и "Киберуниверситет за възрастни".

Виж повече

Ден на кариерата във Варненския свободен университет

18/04/2019

23 български и международни компании участваха в Деня на кариерата на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Фирмите предложиха реални работни места на студентите, а сред работодателите имаше и възпитаници на висшето училище. Събитието по традиция се организира от Студентския съвет и Кариерния център на Варненския свободен университет, с подкрепата на Община Варна и "Джоб Тайгър" ООД.

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18