България, 9007, Варна, к.к. Чайка
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Новини

Проектът "България: Срещу агресията в спорта 2019” бе представен във ВСУ

18/06/2019

Водещи експерти на Варненския свободен университет ще обучават спортни журналисти и спортисти да разпознават видовете агресия и зависимости при провеждане и отразяване на спортни събития. Обучението ще се проведе от 19 до 21 юли 2019 г. и в него ще участват 30 млади спортни репортери и спортисти – на възраст до 29 години. Събитието ще завърши с футболна среща, в която участниците ще демонстрират честна игра и спортсменски дух.

Виж повече

Водещи преподаватели от ВСУ ще обучават млади журналисти и спортисти срещу агресията в спорта

17/06/2019

За журналистите и спортистите ще бъде проведен форум с участието на изявени лектори от страната и чужбина, сред които и преподаватели на Варненския свободен университет. По време на срещата участницитe ще изиграят и футболен мач, в който ще демонстрират честна игра и спортсменски дух. Кампанията ще бъде подкрепена от информационни материали и от съобщения в социалните мрежи.

Виж повече

ВСУ „Черноризец Храбър“ гради мостове между науката и бизнеса

15/06/2019

Във Варненския свободен университет започна Международната бизнес конференция „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“ (Science and Business for Smart Future), организирана за четвърти път от факултет „Международни икономика и администрация“ университета. Събитието бе открито от вицепрезидента на университета Яни Янев. "Когато бизнесът и науката вървят ръка за ръка, винаги ще има "умно" бъдеще", коментира той.

Виж повече

Водещи експерти по сигурността от Израел и преподаватели от ВСУ „Черноризец Храбър“ учат деца как да се пазят от кибертормоз

14/06/2019

В различни училища във Варна стартира иновативния за България проект „Кибермагьосници“ - на ВСУ „Черноризец Храбър“ и Черноморската академия за сигурност. Обучението, основано на израелския опит и адаптирано към местните потребности с помощта на експерти от Варненския свободен университет, има за цел да предпази учениците от заплахите и кибертормоза в интернет, да даде модел за реакция при проблем и да научи децата да ползват сигурно и безопасно мрежата. Проектът се реализира с подкрепата на отдел „Образование и младежки дейности“ на Община Варна.

Виж повече

Развитието на научно-изследователските кариери в бизнеса ще обсъждат на конференция във ВСУ „Черноризец Храбър“

13/06/2019

Международната бизнес конференция „Наука и бизнес за интелигентно бъдеще 2019“ (Science and Business for Smart Future), организирана за трети път от факултет „Международни икономика и администрация“ на Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“, ще се проведе на 14 и 15 юни 2019 г. в университета. По време на форума ще бъдат дискутирани изследователски практики в полза на бизнеса, партньорството на университети и фирми, създаването и включването наизследовяателски групи. Ще бъдат представени партньорски междудисциплинарни изследвания в областта на медицината и компютърните науки.

Виж повече

доц. д-р Красимир Недялков – президент на ВСУ „Черноризец Храбър“: Интернационализацията е сред най-съществените ни цели

13/06/2019

Пред в. "Аз Буки" президентът на Варненския свободен университет сподели: „Преди всичко, частните университети споделят общата отговорност на европейската и българската образователна система да подготвят човешкия капитал на ХХI век. Заедно с това те са призвани и да предложат алтернатива на младите хора, свързана с изпреварващата подготовка и реализация на нови модели на образованието, адекватни на потребностите на пазара на труда. Именно затова те са инициатори на иновации.

Виж повече

Предаването "Coolt" на bTV с репортаж от ревюто "La Mer" на студентите от "Моден дизайн"

11/06/2019

Модното ревю "La Mer" на студентите на Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" от специалност "Моден дизайн" беше отразено от лайфстайл предаването "Култ" на bTV! Най-популярните модни списания и платформи също разказаха за талантливите студенти на Варненския свободен университет.

Виж повече

ВСУ "Черноризец Храбър" обявява прием и в задочно обучение на специалност "Право" за учебната 2019/2020

11/06/2019

С постановление на Министерския съвет на Република България от 6 юни 2019 г. е прието изменение на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "Право" и професионална квалификация "Юрист". По силата на настоящите изменения ВСУ "Черноризец Храбър" обявява прием за специалността "Право" както в редовна, така и в задочна форма на обучение за учебната 2019/2020

Виж повече

Прeдставители на Варненския свободен университет взеха участие в V Международен хуманитарен Ливадийски форум

11/06/2019

Представители на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ взеха участие в V Международен хуманитарен Ливадийски форум, който се проведе в легендарния град Ялта на Кримския полуостров. В събитието участваха методистът на Руския център Миглена Димитрова и докторантът Кристиан Иванов - като участници в Програмата „Ново поколение“ на "Россотрудничество".

Виж повече
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18