гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Абсолвент на специалност "Право" участва в Лятната академия по Европейско и сравнително частно право в Залцбург

26 Юли 2023

Тансу Осман - абсолвент на специалност "Право" на ВСУ "Черноризец Храбър" участва в Лятната академия по Европейско и сравнително частно право, която се проведе в Залцбург, Австрия. Тя представи университета по време на събитието, което се организира за 24-та поредна година от Академията по европейско частно право, в сътрудничество с Юридическия факултет на Университета в Залцбург и водещи университети от цял свят. Участието на абсолвентката в престижния форум бе подкрепено от Академичното ръководство на университета, Юридическия факултет и Студентския съвет на ВСУ "Черноризец Храбър".

Тансу бе един от шестимата млади български юристи, които присъствено участваха в лятното училище, заедно с още трима онлайн участници.
Тя участва в процедура по избор, проведена от комисия в състав: ежегодният български лектор в лятната академия в Залцбург - адв. д-р Христина Георгиева и двама юристи, участвали в програмата в периода 2020 - 2022 г., които единодушно я оцениха заради високия ѝ академичен успех, участието ѝ в множество конференции, както и отличното владеене на английски, немски и френски език.

По време на Лятната академия Тансу присъства на лекциите на водещи юристи от световна величина, сред които съдии от върховни съдилища - лорд Томас (досегашен главен съдия на Англия и Уелс), Матиас Ноймайр (съдия от Върховния съд на Австрия), Инета Зимеле (председател на Конституционния съд на Латвия), проф. д-р. Паскал Пишона (президент на Европейския институт по право и ръководител на катедра „Частно и римско право“ на Юридическия факултет на Университета във Фрибург), проф. д-р Волфрам Бухвиц (действащ съдия и преподавател в Университета във Вюрцбург), проф. д-р. Ерик ван ден Оут (преподавател в Свободния университет в Брюксел), практикуващи адвокати от различни държави и др. 

"Срещата с едни от най-авторитетните имена в юридическата област ми даде нови идеи, които смятам да развия в докторантура отново тук - във Варненския свободен университет", сподели Тансу Осман. 

Какви са впечатленията на Тансу Осман след завръщането й, вижте във видеото ►

За Тансу Алма Матер е не само Варненският свободен университет, но и Кьолнският университет, в който тя учи "Бизнес администрация". В Германия защитава и магистратурата по Стратегическо управление и бизнес консултиране. През 2022 г. тя беше избрана за законодателен сътрудник на Народното събрание на Република България, а преди месец възпитаничката на ВСУ „Черноризец Храбър“ се класира в ТОП 3 на Националната студентска конференция „Икономически перспективи и предизвикателства пред Еврозоната и България“. Тансу Осман, която е първенец на Випуск'2022, управлява собствено дружество, което се занимава с консултантска и преводаческа дейност.