гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Ванеса Събкова и Мила Петрова са носители на поименните награди на кмета на Община Варна

05 Декември 2023
В навечерието на студентския празник 8 декември кметът на Варна Благомир Коцев и председателят на Общинския съвет Христо Димитров връчиха награди на 13 студенти от варненските университети, класирани на призови места на олимпиади, международни и национални състезания и конкурси.

Поименни награди на кмета на Община Варна тази година получиха  Ванеса Събкова - студентка 3 курс, специалност „Графичен дизайн“  и Мила Петрова - студентка 5 курс, специалност „Право“ на ВСУ „Черноризец Храбър“.

Ванеса бе отличена за проекта си "Сифиянецът", кото бе селектиран за корица на едноименното издание за 2023. В състезанието Ванеса се конкурира със 127 млади дизайнери от цялата страна. Тя е член на Студентския съвет на университета и успешно работи като дизайнер в България и чужбина.

Мила Петрова бе отличена в кагегория "Социални, стопански и правни науки". Петокурсничката е пълна отличничка за петте години на обучението си в университета. Мила е част от отбора на ВСУ "Черноризец Храбър" по гражданско и търговско право. Член е на Студентския съвет.

Нашите момичета бяха подкрепени от доц. д-р Елеонора Танкова - зам.-ректор на Варненския свободен университет, която присъства на церемонията.

Снимки: www.live.varna.bg