гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

Варненският свободен университет участва в "ТМТ Експо 2019"

03 Октомври 2019

Нови партньорства с водещи фирми от текстилната индустрия за осигуряване на практики, стажове и изследователска дейност на студентите от специалност "Моден дизайн" на Варненски свободен университет, бяха договорени от ръководителя на катедра "Изкуства" доц. д-р Капка Манасива по време на "ТМТ Експо 2019". На изложението, което се проведе в "Интер Експо Цнтър" в София, бяха представенни научни разработки, нови продукти и услуги в областта на модата и дизайна.

Участниците в конференцията „Тенденции и иновации в текстилната и модната индустрия“ се запознаха с новите акценти в различните степени на образованието в леката промишленост - текстила и облеклото. Доц. Манасиева представи пред участниците темата за университетското образование по моден дизайн.

Участниците във форума коментираха въпроси, свързани с бъдещето на пазара на труда в сектора, дигиталното образование, адаптирането на законодателството и национална стратегия за индустрия 4.0.

С нови направления стартира учебната 2019 / 2020 г. в специалност "Моден дизайн" във Варненски свободен университет:
- Бизнес
- Стайлинг
- Моделиране на облеклото

В специалност „Моден дизайн“ се обучават специалисти в областта на дизайна и производството на облекло и аксесоари, управлението, маркетинга и рекламата на модния бизнес. Успешно завършилите се реализират като проектанти на облекло и аксесоари, стилисти модни консултанти и др.

Информация за приема в бакалавърските програми на специалност "Моден дизайн" 

Информация за магистърските програми:

„Изкуства и събитиен мениджмънт“ 

„Моден стайлинг“

„Креативни дизайн практики в модата“