гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

ВСУ "Черноризец Храбър" отличи победителите в регионалния кръг на Националното състезание "Най-добър млад строител"

16 Март 2023
Преподавателите от катедра "Строителство на сгради и съоръжения" от Архитектурния факултет на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър" доц. Генчо Паничаров и асистент Димитър Георгиев наградиха победителите в регионалния кръг на Националното състезание "Най-добър млад строител", което се проведе в Професионална гимназия по строителство "Пеньо Пенев" в Силистра.  
В състезанието взеха участие шест отбора от гимназиите по архитектура и строителство в Североизточна България - Варна, Русе, Шумен, Търговище, Разград и Силистра. 28-те ученици  се състезаваха в категориите:
► сухо строителство;
► зидария винебергер;
► облицовки и настилки;
► мазилки и бояджийство.

Победител стана ПГСАГ "Пеньо Пенев" - Русе. Събитието се провежда за 15-а поредна година, организатор е Министерство на образованието и науката, а Силистра е домакин за четвърти път.

Доц. Паничаров и асистент Георгиев представиха пред учениците и участниците в състезанието възможностите да продължат своето образование в специалностите на Варненския свободен университет и поканиха ученическите отбори да участват в Национално състезание за креативни умения Varna Spaghetti Engineering на ВСУ "Черноризец Храбър", което ще се проведе на 1 април 2023 г.

Ако искате да овладеете традициите и новите технологии в строителството, да изграждате стоманобетонни и стоманени конструкции, водоснабдителни и канализационни системи, да владеете дигиталните технологии в организацията и управлението на строителството и пожарна безопасност на сградитe, да сте сте част от новото поколение български инженери с високо ниво на теоретична и практическа подготовка, заповядайте във ВСУ "Черноризец Храбър".