гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 052 355 106

ВСУ „Черноризец Храбър“ посрещна студенти от Висшето училище за изкуство и дизайн в Бърно

07 Октомври 2021Катедра „Изкуства“ на ВСУ „Черноризец Храбър“ посрещна студенти от Висшето училище за изкуство и дизайн в Бърно, Чешка република. Училището е с традиции, високо квалифицирани преподаватели и непрекъснато обновяващи се специалности. Групата, която гостува на Варненския свободен университет, е от студенти в различни специалности: Интериорен дизайн, Интериор и текстил, Моушън дизайн, Екотекстил, Моден дизайн, Графичен дизайн, Продуктов дизайн. Чешките студенти са ръководени от преподавателите по рисуване и моделиране Дейвид Баранек и Мартина Ханакова.

Във Варненския свободен университет студентите участваха с интерес в работилница "Триизмерно моделиране на костюм за сцена", водена от доц. д-р Капка Манасиева. Те присъстваха на Церемонията  по откриването на новата учебна година, имаха среща с преподаватели от Архитектурния факултет. Срещнаха се със студенти и наблюдаваха подготовката на Академичния танцов театър. За тях бе организирана Танцова работилница и под ръководството на доц. Ивайло Иванов те учиха български народни танци.

Възпитаниците на Висшето училище за изкуство и дизайн представиха своя университет и разказаха за проекта, който чешкото училище реализира тази година в България. Той носи името „DO SVĚTA! - „Към света“ и цели сътрудничество между Варна и Южноморавския регион.