гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Възпитаници на Юридическия факултет вече са стажант-юристи във Варненския окръжен съд

15 Май 2021



Трима възпитаници на специалност "Право" на Юридическия факултет на ВСУ "Черноризец Храбър" от днес са стажант-юристи във Варненския окръжен съд. Задължителния си професионален стаж в съдебната институция ще изкарат Таня Илиева, Християна Елисеева и Гергана Стоянова. За тях това е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа правоспособност.
По традиция, съдебните кандидати бяха посрещнати от председателя на институцията – съдия Марин Маринов, който отправи лични пожелания към всеки и им връчи стажантските книжки.

В продължение на половин година съдебните-кандидати ще имат възможност да натрупат преки впечатления и практически опит за основните функции, задълженията и организацията на дейността на органите на съдебната власт, адвокатите и нотариусите. Стажът на съдебните-кандидати преминава на 2 етапа – 2 месеца - общ и 4 месеца - специализиран стаж.

„Какъвто и да бъде по-нататъшния ви избор за развитие, каквато и професия да изберете, помнете едно - всички следваме еднакви закони. Запазете моралното в себе си, защото „Правото е изкуството на справедливото и доброто“, както е казал Целз“, посъветва младите юристи съдия Маринов. Той им пожела попътен вятър по време на стажа и да не спират да бъдат проактивни и жадни за знания, за да преминат възможно най-ефективно за тях шестте месеца, съобщава пресслужбата на Варненския окръжен съд.