гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Гергана Атанасова - Студент на годината в направление "Правни науки": Пожелавам на студентите да се трудят и да мечтаят

12 Април 2022




Гергана Атанасова – студент във втори курс в специалност „Право“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, бе отличена с приза „Студент на годината“ в направление "Правни науки" от Националното представителство на студентските съвети. Грамотата й бе връчена от министъра на правосъдието Надежда Йорданова, в присъствието на министъра на образованието и науката академик Николай Денков и ръководството на НПСС.

Гергана е отличен студент и член на Студентския съвет на ВСУ "Черноризец Храбър". Възпитаничката на V ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ участва активно не само в учебния процес, но и в допълнителните инициативи и обучения, които университетът предлага – тя премина успешно през курсове за допълнителна квалификация – „Профилиране на неизвестни извършители на престъпления“, „Социология на правото“ и „Медицинско право“. Гергана е активен участник и живота на Клуба на криминалиста към университета и програмата "Корпус на поемните лица". Студентката по право вече няколко пъти е участвала като поемно лице по различни случаи на МВР.

Във ВСУ „Черноризец Храбър“ Гергана придоби и допълнителна квалификация „Учител по философия“.

От 15 години тя танцува народни танци във Фолклорен танцов театър "Родина" и смята, че изкуството й помага за успешното развитие, израстване и възпитание.

"Избрах да уча във ВСУ „Черноризец Храбър“ защото знам, че тук е най-доброто място за моята специалност. Пожелавам на студентите да се трудят, да развиват мечтите си и да участват активно в живота на университета", каза Гергана Атанасова.

Националното представителство на студентските съвети организира XV-ото издание на Националния приз „Студент на годината“. Целта на конкурса е да бъдат удостоени студенти от различни области на висшето образование в България за постигнати от тях значими резултати в науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Какво още сподели Гергана Атанасова след завръщането си в университета, вижте във видеото ►