гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Две награди "Варна" за Варненския свободен университет

20 Май 2021



Варненският свободен университет "Черноризец Храбър" посреща 24 май в годината, в която отбелязва 30 години от създаването си, с две награди “Варна”. Престижното отличие се присъжда ежегодно по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост на преподаватели, учени, научни колективи от висшите училища и научно-изследователските институти на територията на община Варна за значими постижения в научната и преподавателската им дейност.

В категорията "Обществени науки" индивидуална награда получава доц. д-р Антон Грозданов – за монографичния си труд „Правен режим на услугите в корабоплаването“ в два тома и за цялостния си принос в организирането и осъществяването на учебната и научно-изследователската дейност в областта на морското право. 










В категорията "Технически науки" индивидуална награда се присъжда на проф. д-р арх. Александър Слаев – за монографията му „Планиране на антропогенната среда и природните ресурси: Теория на комплексните права на собственост“, както и за постижения в научноизследователската дейност в областта на архитектурата, териториалното планиране и градоустройството, интегрирането й в преподавателската дейност за издигане на нивото на обучение по архитектура във ВСУ „Черноризец Храбър“.


Вижте интервюто на проф. д-р арх. Александър Слаев пред Радио Варна, в навечерието на връчване на награда "Варна"►



Номинациите са на ВСУ „Черноризец Храбър“.