гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Избрани моменти от грандиозния Концерт-спектакъл "СВОБОДАТА..."

06 Март 2023




Избрани моменти от грандиозния Концерт-спектакъл "С В О Б О Д А Т А . . .", който изправи на крака гостите в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна на Националния празник 3 март.

В програмата видяхме красиви, завладяващи дипломни работи на студенти от специалност “Хореография”, посветени на темата за свободата и България. В спектакъла взеха участие дългогодишни партньори и приятели на ВСУ “Черноризец Храбър” - представителните танцови ансамбли при СУзаХНИ "Константин Преславски", детски фолклорен ансамбъл “Българче” при ЦПЛР - Общински детски комплекс, Варна, Ансамбъл "Българин", певците Яница Кънева и Дамян Димов.

Във връзка с 25 годишнината си, Академичният танцов театър подготвя грандиозен фолклорен спектакъл, който ще се проведе на 9 май в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна. В него ще участват Националният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”, Професионалният фолклорен ансамбъл “Странджа”, гласът на България Петя Панева и фолклорни ансамбли от цяла България, чиито ръководители са възпитаници на специалност “Хореография”. 

Месец по-късно в зала 1 на Фестивалния и конгресен център ще се проведе и традиционният годишен концерт с курсови проекти - произведения на студенти.