гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Клубът на криминалиста запали малки и големи за науката

18 Април 2022



Клубът на криминалиста към Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" гостува в зоната за наука на Летище Варна през уикенда. 
Нашите студенти, водени от декана на Юридическия факултет проф. д.ю.н. Йонко Кунчев, разкриха увлекателните тайни на криминалистиката и разпалиха любов към науката в малки и големи. В Деня на Българската конституция те направиха демонтрации за откриване и изземване на следи от ръце, показаха как се създава фоторобот на човек по признаци от външността му и как се извършват криминалистически микроскопски изследвания.

Демонстрациите привлякоха малки и големи любители на криминалистиката, някои от тях дошли специално да се срещнат с членовете на Клуба. Нашите студенти обясниха защо е важно доброто юридическо образование, а магистърските и докторските програми на университета провокираха интереса на родителите.

Специално за събитието от Габрово пристигна и най-младият член на Клуба на криминалиста - Елеонора Екимова - деветокласничка в СОУ "Отец Паисий". Мечтата на Елеонора е да работи в сферата на криминалистиката. "Най-доброто обучение за реализирането на мечтата ми е във Варненския свободен университет", смята Елеонора, която вече знае къде ще учи.

За любовта към криминалистиката и необходимостта от висококачествено обучение, вижте видеото с 15-годишната Елеонора Екимова ►


 
На събитието присъстваха студенти и преподаватели. Специален гост бе зам.-ректорът на ВСУ "Черноризец Храбър" проф. д.ик.н. Димитър Канев.