гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

ОДМВР - Варна изпрати благодарствено писмо до "Корпуса на поемните лица" на Юридическия факултет

02 Май 2022

Директорът на ОДМВР - Варна старши комисар Атанас Михов изпрати писмо до ректора на ВСУ "Черноризец Храбър" проф. д-р Петър Христов и до декана на Юридическия факултет проф. д.ю.н. Йонко Кунчев, с което благодари за неоценимата помощ на студентите от Клуба на криминалиста, участващи в корпуса на поемните лица. През февруари тази година директорът на ОДМВР получи списък с 40 студенти от Варненския свободен университет, които помагат ежедневно на полицията в досъдебната фаза на разследванията. 

Инициативата за създаването на корпуса на поемните лица бе на Клуба на криминалиста към университета, който няма аналог у нас. Той бе създаден преди година след първия по рода си курс за профилиране на неизвестни извършители на престъпления, ръководен от декана на факултета проф. д.ю.н. Йонко Кунчев. В клуба членуват над 160 млади хора с познания в областта на криминалистиката. Част от тях се участват активно в корпус на поемните лица, като специално за целта създадоха и издадоха наръчник.

В благодарственото писмо от ст. комисар Михов се казва:

"Най-сърдечно Ви благодарим за Вашата инициатива за създаване на „Корпус на поемните лица“ и оказаното съдействие от Вас и от участниците в проекта, което ни е от неоценима помощ при провеждането на процесуално-следствени действия по разследването на досъдебни производства с практическа и правна сложност.
Искрено се надявам, че и за в бъдеще ще можем да разчитаме на Вашата любезна подкрепа и ползотворно сътрудничество.
Използвам случая да Ви пожелая много здраве, сили и успехи".