гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Сребърен медал за отборът на ВСУ по гражданско право в национално междууниверситетско състезание

24 Април 2019

Отборът по гражданско право на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ все среброто на Деветото междууниверситетско състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право, което се проведе през уикенда в Бургас.


Петокурсничките в специалност "Право" - Ралица Иванова, Леман Хакиф и Сара Керян и второкурсничката Люба Желева победиха в различните кръгове отбори на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“. В първия кръг тимът на ВСУ решаваше казус, свързан с командитно дружество, а във втория – лизинг. Пред нашите момичета е отбър на СУ „Св. Климент Охридски“.

Бъдещите юристи се състезаваха и победиха едни от най-добрите студентски отбори по гражданско право в страната, достигнали до финалите на престижното състезание – два отбора на Софийски университет, два отбора на Великотърновски университет и отборът на русенския университет „Ангел Кънчев“.Студентите на Варненския свободен университет се подготвяха два месеца за състезанието под ръководството на съдиите от Варненския окръжен съд Диана Митева и Нейко Димитров. „Момичетата са великолепни, имат потенциал и пред тях има големи възможности“, сподели съдия Димитров след финала на състезанието. Отлична оценка за представянето на отбора на Варненския свободен университет даде и организаторът на състезанието - проф. Силви Чернев  - преподавател по гражданско право в Бургаския свободен университет.
Представител на ВСУ и участник в журито бе доц. д-р Антон Грозданов.

През новата учебна година предстои в отбора по гражданско право да влязат нови състезатели, които ще се присъединят към многообещаващата млада надежда Люба Желева. Всички те достойно ще представят името на Варненския свободен университет. През 2015 студенти от специалност „Право“ се класираха на първо място в Националното състезание за решаване на казуси по гражданско и търговско право.
 
За състезание се подготвя и студентския отбор по наказателно право на ВСУ „Черноризец Храбър“.