гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Студентите Пресияна Попниколова и Валентин Марков са носители на "Годишните поименни награди на Община Варна"

04 Декември 2020



В навечерието на празника 8 декември, студентите на Варненския свободен университет Пресияна Попниколова и Валентин Марков станаха носители на "Годишните поименни награди на Община Варна" за постигнати високи резултати в учебната дейност. Отличията бяха връчени днес от кмета Иван Портних на специална церемония.

Валентин Марков, студент IV курс, специалност "Международни отношения", стана носител на отличие в областта "Хуманитарни науки". Той участва в редица конкурси и кръгли маси със свои разбработки с фокус върху историята, външната политика и сигурността. Валентин Марков се класира на второ място в националния студентски конкурс "Светът между войната и мира".

Пресияна Попниколова, студент V курс, специалност "Право" стана победител в раздел “Социални, стопански и правни науки". Тя е лауреат на стипендиантската  програмата “Аз ще уча и ще успея в България”. Победител е в Националния студентски конкурс под патронажа на Посолството на Руската федерация в България. Активно взема участие в кръгли маси, организирани от Съюза за учените и вече е публикувала научна статия на тема “Държавност по време на пандемия” в професионалното списание "Геополитика".

Тази година Община Варна отличи шестима студенти от варненските университети. „В навечерието на 8 декември, Ви пожелавам преди всичко здраве! Бъдете все така упорити, креативни, вдъхновени, за да продължавате напред и да се гордеем с Вашите успехи“, пожела кметът на Варна на студентите.