гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Студентката по психология Полина Галинова триумфира със световна купа по кикбокс от Будапеща

27 Юни 2024
Златното ни момиче Полина Галинова - студент в специалност "Психология" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", завоюва златен медал в  29-о издание на турнира за Световната купа по кикбокс в Будапеща.

Полина Галинова се представи блестящо в категория до 56 кг при жените в стила К-1. В първия си двубой тя надделя над състезателка от Полша, на полуфинала елиминира финландка, а на финала не остави никакви надежди на друга представителка от Полша.

Поли продължава да впечатлява с постиженията си на международната кикбокс сцена. През април тя спечели първо място на Европейската купа по кикбокс, провела се в Пловдив, където на финала победи състезателка от Унгария в категория до 60 кг, стил К-1. Тя е бронзов медалист от Световното първенство по кикбокс в Португалия през ноември 2023 г. и двукратна световна шампионка по кикбокс за юноши и кадети. Полина е балкански вицешампион от международния турнир "Balkan Best Fighters" в сръбския град Ягодина през декември 2020 г. и национален шампион по кикбокс в стил "лоу кик" до 56 кг от Държавното първенство във Варна през 2021 г.

От 2016 г. Полина Галинова е част от националния отбор на България по кикбокс.

Полина Галинова е не само изключителен спортист, но и отлична студентка в специалност "Психология" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър", с многобройни университетски отличия.

Тя е състезател и треньор в СК "Шуменска крепост", където треньор е нейният баща, Галин Методиев.

Вижте какво сподели нашето златно момиче, веднага след завръщането си от Унгария ►