гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Студентката Тансу Осман избра да учи "Право" във ВСУ "Черноризец Храбър" след диплома от Кьолнския университет

26 Април 2022

Тансу Осман специалност право ВСУ Черноризец Храбър


Тансу Осман е петокурсничка в специалност "Право" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". За нея това е поредно висше образование, след бакалавърската специалност "Бизнес администрация" със специализация "Данъчно право" в реномирания Кьолнски университет (University of Cologne) и магистратурата по Стратегическо управление и бизнес консултиране в Международно бизнес училище (International Business School). Тя избра ВСУ "Черноризец Храбър", за да надгради знанията си в областта на правото.

Тансу е лицензиран застрахователен брокер към Кьолнската индустриална камара. Била е организатор и говорител на Международния бизнес конгрес за студенти през 2016 г. на Organisationsforum Wirtschaftskongress - World Business Dialogue. Организацията, основана през 1984 г., провежда форума, в който участват преподаватели и студенти от 70 страни.

Какво накара Тансу да се върне в България и какви нови врати ще отвори за нея престижното юридическо образование, придобито във ВСУ "Черноризец Храбър", вижте във видеото ►Тансу Осман ще бъде лектор и ще представи пред специалните гости на университета -  ученици от Италия, Испания, Полша и България, темата за основните човешки права и задължения. Децата са във Варна по покана на средно училище "Гео Милев" - партньор на университета. Международната група работи по проекта "ACTIVE", реализиран по програма "Еразъм+". 

По време на гостуването си във Варненския свободен университет гостите от различни държави ще бъдат приветствани от проф. д-р Галина Шамонина - главен секретар на университета. Те ще посетят специализираните кабинети по криминалистика и учебната съдебна зала. В учебното радио и телевизионно студио на университета ще запишат видеоклип и подкаст на тема "Доколко е важно да си добре образован, за да си медийно грамотен".