гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
Прием: +359 52 355 106

Студент по право на ВСУ бе отличен със стипендия

09 Май 2019Павлин Василев - студент по право във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ е един от тримата студенти, отличени със стипендия от Обществения дарителски фонд. Стипендията бе връчена на Павлин от председателя на Варненския районен съд Ерна Якова  на специална церемония в галерията на Радио-телевизионния център във Варна. Съдия Якова пожела на Павлин да завърши успешно своето следване и да бъде полезен в професията, която е избрал.

Събитието уважиха и доц.д-р Юлиана Матеева – Ръководител на катедра Право към ВСУ, както и г-жа Тодорка Влъчкова, специалист Европрограми към СУ „Гео Милев“, номинирали Павлин за тази награда, като техен бивш и настоящ възпитаник.Номинираните студенти получиха индивидуални стипендии за покриване на семестриални такси и наем за общежития от по 1000 лв. Условието е да не прекъсват своето образование до завършването му. Стипендиите са осигурени от дарители и с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Инициативата е на Обществен дарителски фонд за Варна, който през 2016 година, с подкрепата на дарители и партньори, учреди специален фонд за подкрепа на студенти от маргинализираните групи.

Отличени бяха още: Мария Атанасова - студентката в специалност „Акушерство“ от Медицинския университет - Варна, която получи свидетелството си от проф. д-р Анелия Клисарова - министър на образованието и науката в периода 2013 – 2014 г., народен представител, ректор на МУ-Варна в периода 2004-2014 г, и началник на Клиниката по нуклеарна медицина и метаболитна терапия в УМБАЛ „Св.Марина” Варна. Студентката в Технически университет Сабрина Арабова получи сертификата за стипендията си от Радостина Петрова, представител на електронна медия Днес+, дарител и партньор на Обществен фонд за Варна. 

Събитието уважиха представители на академичните среди, юристи, партньори, дарители и приятели.