гр. Варна 9007, к.к. "Чайка", ул. "Янко Славчев" 84
+359 052 355 106 | info@vfu.bg

"La Mer" се превърна в модно събитие за Варна

01 Юни 2019В модно събитие за Варна се превърна учебното ревю "La Mer" на студентите от специалност "Мода и мениджмънт в модата" на Варненския свободен университет "Черноризец Храбър". Под ръководството на доц. д-р Капка Манасиева - ръководител на катедра "Изкуства", младите дизайнери създадоха красивите облекла за ревюто, което се проведе снощи на буната пред Rappongi Beach.

Студентите разработиха 40 модела, вдъхновени от райето, морето и ваканцията. Проектите бяха в синьо, бяло и червено, а специална част от ревюто бе посветена на аксесоарите.

"Интересно беше да наблюдаваме как от една тема се родиха 40 различни идеи за облекла", сподели третокурсничката Десислава Веселинова, която вече работи като дизайнер. "Най-хубавото е, че участваме в целия процес на създаване на облеклото - от идеята, през изпълнението и накрая представянето на колекцията", допълни Ния Димитрова от IV курс.И въпреки, че дефилето бе с учебна цел, то събра много гости, представители на модния елит, журналисти, фотографи. Специален гост на събитието бе доц. д-р Красимир Недялков - президент на ВСУ "Черноризец Храбър".

Идейната концепция и организация на ревюто е на модния стилист и преподавател във Варненския свободен университет Станимира Янакиева. То бе част от арт събитието "7 дни - изкуство и дизайн" на Варненския свободен университет.

Специални благодарности на партньорите: bTV, Drago&Co, Stratsin Winery, Rappongi, SV Fashion Studio, ALIA models, Mi amante, Primatex и Професионалната гимнаизия по текстил и моден дизайн във Варна, курсантите от ВВМУ "Н.Й.Вапцаров" и Община Варна.Днес от 18.00 ч. в Източния парк на университета ще се проведе и годишното ревю на студентите от специалност "Моден дизайн".

ℹ️ Информация за приема в бакалавърските програми на специалност "Моден дизайн" може да намерите тук
⏩ http://ksp.vfu.bg/bakalavar/spetsialnosti/21

ℹ️ Информация за стипендиантската програма на ВСУ "Черноризец Храбър" вижте тук 
⏩ http://stipendiya.vfu.bg/